fbpx

Resetează parola

Rezultatele căutării tale
martie 27, 2023

Casa mea? Hotelul meu? Oriunde….

Check-in? Momentul plecării de acasă.

Check-out? Momentul în care “părăsiți” fiecare loc care v-a atras atenția în drumul vostru din “Vacanța pe roți”.

Și aici, dragii mei, vin să vă povestesc cum am început eu, această frumoasă experiență a vacanțelor cu rulota.

Da! Ca majoritatea oamenilor din ziua de azi, sunt o persoană foarte ocupată, supusă unui program încărcat: mămică, blogger și restul care vin la pachet și pe care le cam știți și voi în mare. 

Întotdeauna alegerea unei vacanțe a adus cu sine foarte multă căutare, foarte mult timp și energie pierdute pentru: locație, facilități copii, spațiu de cazare, mâncare, view, activități. Totul, indiferent de numărul de zile și/sau km. Aveam mereu o agendă, în care bifam toate astea, fiind atentă în principiu ca  toți din familie să se bucure de ieșirea respectivă.

Problema nu era neapărat acest efort sau munca de research, cât AȘTEPTĂRILE. Iar la acest capitol vă mărturisesc că mereu bifam, DIN NOU, o altă lista cu mofturi, neplăceri, inconveniente… Asta în contextual în care, eu și Anca (fetița mea), nu suntem foarte pretențioase sau mofturoase. Dar, na… Știți faza cu  ”… muncesc un an, să stiu pentru ce muncesc, plătesc și țoată polologhia”. Asta mă urmărea la fiecare vacanţă, la fiecare ieșire de weekend cu prietenii.

Nu ştiu! Mereu lipsea acel ceva, doar pentru mine. Acele elemente care să mă surprindă, să îmi facă zilele de vacanță diferite una de alta. De fiecare dată, găseam ceva ce era sub așteptările noastre.

Îmi doream să fie totul într-o continuă mișcare de simțuri, de energie, de gusturi, mirosuri, culturi, culori. Îmi doream să fug de vacanțele monotone. De acele vacanțe, în care nu făceam altceva decât să încerc să mă încarc cu energia unui loc, care după 2 zile devenea static, monoton, fară elemente care să ne surprindă până în ultima zi de ședere.

Într-una din vacanțele în care, în loc să mă relaxez, devenisem total apatică și antipatică, am realizat că îmi doream să plecăm acasă cât mai repede.

Atunci s-a întâmplat! Acolo a fost declicul, în care am realizat că eu doream să plec în vacanțe în care să nu mai avem așteptări de acasă. Îmi doream mereu să plec EU, dar să fiu ALTA, la întoarcere. O variantă a mea plină de experiențe frumoase, new vibe și flux bun de energie. Nu știam însă, cum aș putea să materializez toate aceste dorințe.

Întâmplător sau nu, în acest context, l-am cunoscut pe Adi, cu care am împărtășit ideea și  la care el avea și rezolvarea.

 O rulotă!

O rulotă? Mă gândeam, în sinea mea, să am hotelul meu oriunde aș merge, fară așteptări de ordinul confortului, deci fară dezamăgiri? Să am locul meu și doar al meu? Să opresc oriunde soarele sau luna, marea pot fi doar pentru mine, fară să plătesc să le văd de la balcon?

O vacanță pe roți?

O vacanță, în care să mă bucur în egală măsură de natură, de fațadele clădirilor istorice, lacuri, miros de pădure și răcoare de munte? Chiar mă pot bucura de toate astea? 

Mă trezesc brusc din mirajul meu, cu dezamăgirea că nu am o rulota. Nu îmi permit, deocamdată, nu știu ce presupune și cum trebuie să gestionez o astfel de provocare, cu toate că îmi doresc foarte mult!

Ideea e foarte bună, însă erau prea multe necunoscute pentru mine: cum și unde găsesc o rulota? Cum funcționează gospodărirea, administrarea și igiena zilnică într-un astfel de hotel pe patru roți?

Ce fel de ehipament e necesar în Vacanța pe roți?

La ce dotări mă uit și care sunt criteriile după care caut?

Da, stiu, sunt multe întrebări! Nu vă speriați! Mereu îmi place să îmi fac temele.

Pentru toate astea există Adrian!

Călător cu experiență în “Vacanțe pe roți”, el este cel atent la detalii tehnice, siguranță, confort și alte chestii plictisitoare și încurcate pentru unii dintre noi, care suntem la început de drum. Vă las deci, cu încredere, pe mâna lui.

Urmăriți-l deoarece urmează să vină cu un super articol în care răspunsul la toate întrebările de mai sus și multe, multe altele este: Platforma/ Vacanțe pe roți.

Da, ați văzut bine! O comunitate de oameni faini, care își pun la dispoziție căsuțele pentru noi.

Așadar, mai departe. se ocupă Adi de voi pentru:

Check-în? Momentul plecării de acasă!

Check-out? Momentul în care “părăsiți” fiecare loc în care v-ați simțit bine!

Echipa VacanțePeRoți

Categorie: Blog
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.