fbpx

Resetează parola

Rezultatele căutării tale

Termeni și Condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII VACANȚE PE ROȚI

 

 1. INFORMAȚII GENERALE

Acest document conține termenii și condițiile generale (în continuare “Termeni și Condiții”) potrivit cărora website-ul „https://vacanteperoti.ro/” oferă servicii utilizatorilor săi în condițiile în care aceștia acceptă fără obiecții termenii și condițiile menționate în acest document. Aceștia sunt obligatorii pentru toți utilizatorii. Bifând opțiunea „Cunosc și accept Termenii și Condițiile”, utilizatorul este de acord, acceptă în totalitate și se obligă să respecte acești Termeni și Condiții.

Website-ul „https://vacanteperoti.ro/” este deținut și administrat de CARAVAN TEAM S.R.L. (“Administratorul”), cu sediul social în localitatea Hunedoara, Strada Zambilelor, nr. 4, Bloc 18, Scara B, Ap. 15, județul Hunedoara, România, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului cu nr. J20/790/2023, Identificator Unic la Nivel European (EUID):  ROONRC. J20/790/2023, cod unic de înregistrare 48373721.

Termenii și Condițiile prezentate în cele ce urmează se aplică tuturor persoanelor care accesează website-ul, indiferent de motive, și care beneficiază de serviciile oferite prin intermediul acestuia.

Administratorul își rezervă dreptul de a actualiza, modifica conținutul și/sau structura website-ului în orice moment, la propria discreție și fără nici o informare prealabilă. Orice modificare a acestor Termeni și Condiții va intra în vigoare imediat. Orice astfel de modificări vă obligă, prin urmare, să vizitați periodic aceasta pagină pentru a revedea versiunea actualizată a Termenilor și Condițiilor pe care sunteți obligați să îi respectați.

Prin accesarea și navigarea pe „https://vacanteperoti.ro/”, vă exprimați acordul pentru acceptarea acestor Termeni și Condiții, fără limitare. În cazul în care nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile, vă rugăm să nu utilizați acest website.

 1. EXPLICAREA TERMENILOR UTILIZAȚI

Afișare” înseamnă un VR afișat de un proprietar ca disponibil pentru închiriere pe Vacanțe pe Roți.

Chiriaș” înseamnă o persoană (fizică sau juridică) care solicită rezervarea unui VR.

Garanție” înseamnă suma de bani pe care Chiriașul trebuie să o achite Proprietarului la data închirierii, în vederea garantării returnării VR-ului după utilizare în bune condiții.

VR” înseamnă un vehicul recreațional care include, dar nu se limitează la Rulote, Autorulote (sau Camper), CamperVan, Van, MiniVan, Pick-up Camper sau alte autovehicule destinate activităților din timpul liber și care au fost afișate pe Vacanțe pe Roți.

Membru” înseamnă o persoană care finalizează procesul de înregistrare a contului pe Vacanțe pe Roți, inclusiv, dar fără a se limita la Proprietari și Chiriași.

Proprietar” înseamnă o persoană (fizică sau juridică) care are un vehicul recreațional (VR) de închiriat și care afișează acest VR pe platforma Vacanțe pe Roți.

Utilizator” înseamnă orice persoană care vizitează Vacanțe pe Roți. Utilizatorii includ Membri.

Vacanțe pe Roți” reprezintă platforma online dezvoltată și operată de Administrator, care conectează Proprietarii și Chiriașii de VR, denumiți în mod colectiv „membri”.

 1. MODALITATEA DE FUNCȚIONARE A PLATFORMEI VACANȚE PE ROȚI

Vacanțe pe Roți este o platformă online care facilitează afișarea, rezervarea și închirierea VR-urilor. Serviciile pe care le pune la dispoziție această platformă constau în posibilitatea de a afișa un VR, de a căuta un VR și de a închiria, prin intermediul platformei, un astfel de VR, în conformitate cu Termenii și Condițiile. Orice utilizare a platformei care nu este pentru unul dintre aceste scopuri sau în conformitate cu Termenii și Condițiile este interzisă în mod expres.

Proprietarii de VR-uri pot afișa vehiculele pe care le dețin în proprietate, în scopul închirierii acestora de către Chiriași. Utilizatorii care vizitează website-ul https://vacanteperoti.ro/ pot vizualiza VR-urile afișate, însă nu pot rezerva un astfel de VR. În acest scop, un Utilizator va trebui să se înregistreze și să creeze un cont, dobândind astfel calitatea de Membru al comunității Vacanțe pe Roți. Prin urmate, pentru a utiliza serviciile platformei Vacanțe pe Roți, atât Proprietarii, cât și Chiriașii trebuie să aibă calitatea de Membru.

Pentru claritate, Vacanțe pe Roți este doar o platformă online, nu deține alt rol, nu este parte în relația contractuală dintre Proprietari și Chiriași și nu favorizează niciunul dintre Membri. Platforma este destinată în exclusivitate facilitării închirierii de VR-uri între Proprietari și Chiriași. Din motivele menționate mai sus, pentru orice rezervare a unui VR, Proprietarii și Chiriașii sunt singurii care își asumă riscuri. Responsabilitatea platformei Vacanțe pe Roți este limitată la facilitarea întâlnirii ofertelor și cererilor de VR concretizate în rezervarea și închirierea acestora.

 1. CONDIȚII CARE TREBUIE ÎNDEPLINITE DE MEMBRI

În vederea protejării tuturor Membrilor, Utilizatorilor și respectării prevederilor legale, este necesară îndeplinirea anumitor condiții pentru a face parte din comunitatea Vacanțe pe Roți, după cum urmează:

 • În ceea ce privește Proprietarii
 • trebuie să aveți capacitate de exercițiu deplină, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți capacitatea de a încheia acte juridice prin care vă exercitați drepturi și vă asumați obligații;
 • este obligatoriu să nu existe o restricție legală în privința dumneavoastră pentru a accesa oricare serviciu sau să nu fiți pe lista cu persoane asupra cărora au fost instituite sancțiuni;
 • nu v-a fost dezactivat contul în trecut, pentru încălcarea legii sau a oricăreia dintre politicile comunității Vacanțe pe Roți.
  • În ceea ce privește Chiriașii
 • trebuie să aveți capacitate de exercițiu deplină, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți capacitatea de a încheia acte juridice prin care vă exercitați drepturi și vă asumați obligații;
 • vârsta minimă obligatorie pentru a închiria și a conduce un VR (autorulotă/campervan/van) este de minimum 25 de ani; dacă nu aveți această vârstă nu vi se va permite să vă creați un cont sau să utilizați serviciile comunității Vacanțe pe Roți; în plus, Chiriașii trebuie să aibă o vechime a permisului de conducere de minimum 5 ani;
 • trebuie să dețineți și să prezentați Proprietarului (în original) un act de identitate și un permis de conducere valabil național și/sau internațional categoria B[1] dacă VR pe care doriți să îl închiriați nu depășește 3,5 tone. În caz contrar, e nevoie de o categorie suplimentară. De asemenea, puteți tracta o rulotă, dacă aveți vârsta peste 23 ani și dețineți un permis categoria B de minimum 3 ani, dacă masa maximă autorizată a autoturismului plus cea a rulotei nu depășesc 3,5 tone; orice alt document în afara unui permis de conducere valabil nu vă autorizează să închiriați un VR pe platforma Vacanțe pe Roți;
 • trebuie să dețineți un card de debit sau de credit valid care va fi utilizat pentru toate plățile efectuate în vederea rezervării și închirierii unui VR;
 • este obligatoriu să nu existe o restricție legală în privința dumneavoastră pentru a accesa oricare serviciu sau să nu fiți pe lista cu persoane asupra cărora au fost instituite sancțiuni;
 • nu v-a fost dezactivat contul, în trecut, pentru încălcarea legii sau a oricăreia dintre politicile comunității Vacanțe pe Roți;
 • orice alte condiții care pot fi solicitate de un anumit Proprietar.
 1. CREAREA CONTULUI, ÎNREGISTRAREA ȘI VERIFICAREA IDENTITĂȚII

Pentru a avea acces la serviciile oferite de platforma Vacanțe pe Roți, trebuie să vă creați un cont și să deveniți Membru. Aveți opțiunea de a crea un cont prin conturi terțe, cum ar fi Google sau Facebook, ori puteți crea un cont cu o adresă de e-mail validă. Relația dvs. cu astfel de conturi terțe este guvernată exclusiv de acordul (acordurile) dvs. cu acești terți furnizori de servicii.

Sunteți responsabil pentru menținerea securității și confidențialității oricărui nume de Membru sau parolă care vi se atribuie. Nu trebuie să partajați sau să oferiți nimănui acces la detaliile dvs. de înregistrare/logare pentru contul dvs. pe platforma Vacanțe pe Roți. Administratorul platformei își rezervă dreptul de a dezactiva sau a anula orice cont care nu respectă cerințele platformei și acești Termeni și Condiții, fără notificare prealabilă.

Dacă doriți să creați un cont în calitate de Chiriaș, va fi necesar să inserați un număr de telefon valabil, o fotografie de profil  și de o poză/scan cu cartea de identitate și cu permisul de conducere eliberate pe numele dvs. de autoritățile competente.

Prin prezentul document vă exprimați acordul de a:

 • păstra parola și numele de Membru atât pentru contul dvs., cât și pentru contul dvs. de e-mail (dacă îl utilizați pentru a vă crea contul pe platformă) în siguranță și strict confidențiale, utilizându-le doar dvs.;
 • ne informa imediat și selecta un nou nume de Membru și o parolă, dacă suspectați că parola dvs. pentru contul pe platformă sau contul dvs. de e-mail ar fi putut fi cunoscute unei persoane neautorizate;
 • ne informa imediat dacă sunteți contactat de oricine care vă solicită numele de Membru și/sau parola. Mai mult, în situația în care suspectăm orice acces neautorizat la contul dvs., la cererea noastră, veți fi de acord să vă modificați cu promptitudine numele de Membru și parola și să întreprindeți orice altă măsură asociată, pe care o putem solicita în mod rezonabil.

În calitate de Membri, recunoașteți și sunteți de acord că:

 • nici Administratorul și nici Vacanțe pe Roți nu vor avea nicio răspundere față de oricare Utilizator/Membru pentru orice tranzacție neautorizată efectuată folosind numele parola oricărui Membru;
 • utilizarea neautorizată a numelui de Membru și a parolei dvs. pe website ar putea să vă atragă răspunderea atât față de Vacanțe pe Roți, dar și față de alți Utilizatori/Membri;
 • este responsabilitatea dumneavoastră exclusivă să stabiliți identitatea celor pe care îi contactați prin intermediul serviciilor și să decideți dacă veți stabili relații cu aceștia;
 • deși Termenii și Condițiile impun tuturor Membrilor furnizarea unor informații corecte și exacte, Administratorul nu poate confirma identitatea pretinsă a vreunui Membru sau alte informații furnizate de acesta.

Cu excepția celor prevăzute de acești Termeni și Condiții, nu ne asumăm răspunderea pentru daunele sau pagubele rezultate din interacțiunile dvs. cu oricare alt Utilizator sau Membru contactat prin intermediul platformei. Prin urmare, vă recomandăm să verificați întotdeauna posibilii parteneri și să acționați cu diligență atunci când decideți să închiriați un VR de la un Proprietar sau să acceptați o cerere de rezervare de la un Chiriaș sau când aveți orice altă interacțiune cu oricare alt Utilizator sau Membru.

Mai mult, avem dreptul, fără notificarea dvs. prealabilă, de a vă suspenda sau anula înregistrarea sau rezervarea dvs. în orice moment, chiar și fără a primi o informare din partea dvs., dacă există o suspiciune legată de faptul că contul dvs. pe platformă sau contul dvs. de e-mail este utilizat într-un mod neautorizat sau fraudulos.

 1. REGULI PRIVIND SIGURANȚA ÎN CADRUL PLATFORMEI VACANȚE PE ROȚI

Depunem eforturi ca serviciile oferite de platforma Vacanțe pe Roți să fie un spațiu sigur pentru toți Utilizatorii / Membrii. Dar, din păcate, nu depinde doar de noi, ci de toți Utilizatorii/Membrii comunității. Prin urmare, Utilizatorii/Membrii sunt de acord în mod expres că:

 • serviciile platformei Vacanțe pe Roți nu vor fi utilizate în niciun scop ilegal sau interzis de acești Termeni și Condiții;
 • nu vor fi utilizate niciun robot, spider, crawler, scraper sau alte mijloace sau interfețe automate pentru a accesa serviciile sau a extrage informațiile altor Membri;
 • nu vor fi încărcați viruși sau alte coduri rău intenționate sau nu va fi compromisă, în orice fel, securitatea Serviciilor;
 • nu vor fi utilizate sau dezvoltate niciun produs terță parte care interacționează cu serviciile sau conținutul sau informațiile altor Membri fără consimțământul nostru scris;
 • serviciile nu vor fi utilizate într-un mod care ar putea interfera, perturba, afecta negativ sau împiedica alți Utilizatori/Membri să se bucure pe deplin de servicii sau care ar putea deteriora, dezactiva, suprasolicita sau afecta funcționarea serviciilor platformei;
 • nu vor fi utilizate contul, numele de Membru sau parola altui Membru fără permisiunea expresă a acestuia și nu vor fi solicitate datele de conectare altui Membru al platformei;
 • nu vor fi postate conținut sau linkuri sau orice alte informații, materiale despre pornografie, violență grafică, amenințări, discursuri de ură sau instigări la violență;
 • nu vor fi efectuate tentative de încerca ocolirea oricăror tehnici de filtrare a conținutului pe care le folosește platforma sau nu vor fi efectuate tentative de a accesa zone sau caracteristici ale serviciilor la care nu este autorizat accesul;
 • nu vor fi încurajate sau promovate acțiuni/idei/activități care încalcă acești Termeni și Condiții.
 1. REGULI CU PRIVIRE LA CONȚINUTUL CREAT PE VACANȚE PE ROȚI
  • Conținutul creat de dvs.

Conținutul pe care îl creați dvs., în calitate de Membru al platformei Vacanțe pe Roți înseamnă conținutul pe care îl transmiteți, prin sau în legătură cu Vacanțe pe Roți, cum ar fi afișări, evaluări, recenzii, fotografii, videoclipuri, invitații, check-in-uri, voturi, mesaje directe și informații pe care le asociați la profilul dvs. de Membru sau la orice alt conținut.

Prin urmare, trebuie să rețineți și să vă asumați că:

 • sunteți singurul responsabil pentru conținutul creat de dvs. și, odată postat pe Vacanțe pe Roți, acesta nu poate fi întotdeauna retras;
 • toate riscurile asociate conținutului dvs. sunt în sarcina dvs., inclusiv faptul că Utilizatorii și Membrii se vor baza pe calitatea, acuratețea sau caracterul complet al informațiilor și materialelor pe care decideți să le dezvăluiți;
 • este absolut interzisă declararea sau susținerea, sub orice formă ar fi, potrivit căreia conținutul dvs. este sponsorizat, sprijinit sau aprobat în vreun fel de Vacanțe pe Roți;
 • dețineți sau aveți aprobările/autorizațiile necesare pentru a utiliza și autorizați utilizarea conținutului dvs., așa cum este descris pe platformă.

Totodată, poate fi atrasă răspunderea dvs. dacă, spre exemplu, conținutul dvs. conține materiale false, înșelătoare sau defăimătoare; încalcă orice drept al unei terțe părți, inclusiv orice drept de autor, marcă comercială, brevet, secret comercial, drept moral, drept de confidențialitate, drept de publicitate sau orice alt drept de proprietate intelectuală sau orice alt drept de proprietate; conține materiale ilegale, inclusiv discursuri ce incită la ură, violență, pornografie; exploatează sau este vătămător în orice fel minorilor; încalcă sau pledează pentru încălcarea oricărei legi sau reglementări sau încalcă acești Termeni și Condiții.

De asemenea, vă rugăm să rețineți că acordați irevocabil Utilizatorilor și Membrilor comunității Vacanțe pe Roți dreptul de a accesa conținutul creat de dvs. în legătură cu utilizarea de către aceștia a serviciilor și renunțați în mod irevocabil la orice pretenții cu privire la orice drepturi referitoare la conținutul dvs. împotriva Vacanțe pe Roți, Administratorului sau al Utilizatorilor/Membrilor Vacanțe pe Roți. Prin „utilizare” înțelegem utilizarea, copierea, efectuarea publică și afișarea, reproducerea, distribuirea, modificarea, traducerea, eliminarea, analizarea, comercializarea și pregătirea lucrărilor derivate ale conținutului dvs.

 • Conținutul creat de alte persoane

O mare parte din conținutul serviciilor noastre este produs de Utilizatori, Membri sau terțe părți. Indiferent dacă respectivul conținut este postat public sau transmis în mod privat, conținutul este responsabilitatea exclusivă a persoanei care l-a transmis. Deși Vacanțe pe Roți își rezervă dreptul de a revizui tot conținutul care apare pe platformă și de a elimina orice conținut care încalcă acești Termeni și Condiții, nu suntem răspunzători pentru orice conținut pe care alții îl postează prin intermediul serviciilor.

 1. AFIȘAREA ȘI REZERVAREA VR-URILOR
  • Reguli pentru afișarea VR-urilor de către Proprietari

În calitate de Membru și proprietar al unui VR, puteți posta VR-ul pe Vacanțe pe Roți. Postările dvs. în calitate de Proprietari sunt gratuite. În acest scop, va trebui să adăugați toate detaliile despre VR-ul care urmează să fie listat, inclusiv, dar fără a se limita la, dimensiunea, caracteristicile, dotările, disponibilitatea VR-ului, prețul de închiriere, avans, garanție și orice alte informații utile potențialilor Chiriași. Contul va fi validat de Administratorul platformei, moment de la care puteți primi mesaje cu solicitări de rezervare, care trebuie aprobate/respinse în termen de 48 ore.

În ceea ce privește anunțurile pe care le postați pe platforma Vacanțe pe Roți, în calitate de Membri:

 • Confirmați și sunteți de acord că acestea vor fi puse la dispoziția publicului prin intermediul platformei Vacanței pe Roți. Ceilalți Membri vor putea rezerva VR-ul dvs. prin intermediul platformei, în baza informațiilor furnizate în anunț.
 • Înțelegeți și sunteți de acord că, odată ce Chiriașul solicită rezervarea VR-ului dvs., prețul pentru o astfel de rezervare nu mai poate fi modificat.
 • Recunoașteți și sunteți de acord că sunteți responsabil pentru toate anunțurile pe care le postați și pentru conținutul acestora.
 • Declarați și garantați că orice anunț pe care îl postați și rezervarea sau utilizarea de către Chiriaș a unui VR:
 • nu va încălca orice acord pe care l-ați încheiat cu terți și nu va intra în conflict cu drepturi ale acestora;
 • va respecta legislația aplicabilă, inclusiv cerințe fiscale și orice alte reglementări care se pot aplica oricărui VR inclus într-o postare pe care o publicați, inclusiv, dar fără a se limita la, cerințe de asigurare, reglementări privind vehicule sau închirierea și funcționarea VR-urilor.

Nu în ultimul rând, când publicați un anunț, puteți alege, de asemenea, să includeți anumite cerințe pe care trebuie să le îndeplinească Membrii care sunt eligibili să solicite rezervarea VR-ului dvs., inclusiv, dar fără a se limita la, solicitarea ca Membrii să aibă o fotografie de profil sau un număr de telefon verificat, pentru a rezerva VR-ul postat de dvs. Orice Membru care dorește să rezerve VR-uri din anunțuri ce conțin  cerințe suplimentare trebuie să îndeplinească astfel de cerințe; cu toate acestea, după cum am menționat în acest document, Vacanțe pe Roți nu este în măsură să confirme sau să verifice astfel de cerințe.

Vacanțe pe Roți își rezervă dreptul, în orice moment și fără o notificare prealabilă, de a elimina sau dezactiva accesul la orice anunț din orice motiv, inclusiv postările pe care Vacanțe pe Roți, la propria sa discreție, le consideră inacceptabile din orice motiv, întrucât încalcă acești Termeni și Condiții sau sunt, în orice fel, dăunătoare platformei.

Vă reamintim faptul că Vacanțe pe Roți nu este parte a relației contractuale dintre Proprietari și Chiriași, ci doar facilitează intrarea acestora în contact și relația dintre aceștia pe parcursul rezervării și închirierii VR-ului.

 • Procesul de rezervare online de către Chiriași

După procesul de înregistrare în calitate de Membru al platformei Vacanțe pe Roți, rămâne doar să alegeți perioada, VR-ul dorit și să faceți rezervarea. Vă rugăm să parcurgeți cu atenție informațiile postate de Proprietari. În decurs de 48 de ore, Proprietarul urmează să aprobe rezervarea și veți putea achita avansul de 30% din taxa închirierii, direct în contul acestuia. Restul de bani trebuie achitați cu până la 15 zile înainte de data efectivă a închirierii. Dacă rezervarea este făcută  cu mai puțin de 15 zile până la data  închirierii, se plătește suma integral.

Comunicarea cu Proprietarul va putea avea loc oricând prin mesaje, direct în contul dvs.

Când închiriați primul VR, vă solicităm informațiile de plată și informațiile despre permisul de conducere pentru a ne asigura că îndepliniți cerințele noastre de eligibilitate. În unele cazuri, este posibil să avem nevoie de informații suplimentare pentru a efectua verificarea și aceste informații vă vor fi solicitate atunci când încercați să rezervați un VR, astfel încât să fiți pregătit când veți dori să efectuați o rezervare.

Atunci când Proprietarul confirmă o rezervare solicitată de un Chiriaș, Vacanțe pe Roți va transmite un e-mail. Proprietarul este responsabil pentru solicitarea plății din partea Chiriașului.

 1. CONDIȚII FINANCIARE
  • Plăți. Procesarea acestora

Plățile sunt securizate și se fac online, prin intermediul platformei de plăți Stripe, Inc. („Stripe”) care este o terță parte, pentru a procesa plățile (tranzacții cu card de debit și de credit). Proprietarii vor trebui să stabilească un cont Stripe Connect. Prin utilizarea Stripe, sunteți de acord să respectați Termenii și condițiile Stripe. Informații suplimentare despre Stripe și serviciile sale pot fi identificate la https://stripe.com/connect. Înțelegeți și vă exprimați acordul în mod neechivoc că toate plățile și tranzacțiile sunt gestionate de Stripe. Sunteți de acord că platforma Vacanțe pe Roți nu va fi răspunzătoare pentru nicio problemă care ar putea apărea în legătură cu tranzacțiile financiare între dvs. și orice altă parte, inclusiv Stripe.

Înțelegeți că API-ul Stripe poate fi modificat în orice moment. Membrilor li se interzice în mod expres să proceseze carduri de debit sau de credit neautorizate prin Stripe.

După efectuarea rezervării, Chiriașul va primi un link de plată pe email, iar ulterior factura aferentă sumei de achitat. Aceasta se va emite prin intermediul SmartBill, care este un program online de facturare. Informații suplimentare despre SmartBill și serviciile complete pot fi identificate accesând https://www.smartbill.ro/. 

Rezervarea efectivă a unui VR este efectuată numai atunci când plata avansului pentru o solicitare de rezervare a fost procesată. Chirișul are obligația de a plăti un avans de 30% din totalul rezervării pentru rezervări efectuate cu mai mult de 15 de zile până la data efectivă a începerii perioadei de închiriere. Diferența de 70% trebuie achitată cu cel mult 15 zile înainte de data începerii rezervării. Pentru rezervări efectuate cu cel mult 15 zile înainte de data începerii rezervării, se achită, într-o singură tranșă, suma totală a rezervării.

 

 

 • Garanție

Întrucât Proprietarul trebuie să aibă certitudinea că VR-ul închiriat va fi returnat în condiții bune de către Chiriaș, acesta va stabili suma reprezentând Garanția. Aceasta va fi achitată online în contul Proprietarului până  la momentul închirierii, iar dacă totul este în bună regulă la sosire, Chiriașului i se va returna integral suma reprezentând Garanția. În caz contrar, Proprietarul are dreptul de a opri contravaloarea eventualelor daune apărute din Garanție (depozitul de securitate), plus orice sume suplimentare în situația în care daunele depășesc valoarea Garanției.

 • Asigurare

Membrii platformei sunt singurii responsabili pentru obținerea unei asigurări suficiente pentru a proteja VR-urile, Chiriașii sau călătoriile. Proprietarii sunt de acord că au sau vor obține o poliță de asigurare adecvată care să fie suficientă pentru a acoperi închirierea VR-ului înainte de a afișa VR-ul de închiriat pe vacanțe pe Roți și că vor menține o poliță de asigurare adecvată atât timp cât postează VR-urile de închiriat prin intermediul platformei. În plus, Proprietarii sunt de acord să furnizeze, la cererea Vacanțe pe Roți, copii ale polițelor de asigurare.

 • Comision

La momentul de față, platforma Vacanțe pe Roți nu percepe niciun comision. Atât pentru Proprietari, cât și pentru Chiriași, listarea de anunțuri și închirierea VR-urilor se face fără costuri suplimentare.

POLITICA DE ANULARE

Chiriașii sunt obligați să respecte politica de anulare stabilită de Vacanțe pe Roți. Orice Chiriaș care dorește să își anuleze rezervarea trebuie să trimită o cerere de anulare prin intermediul platformei Vacanțe pe Roți. Cererea de anulare va fi procesată în conformitate cu politica de anulare a platformei Vacanțe pe Roți, pe care Chiriașul a acceptat-o anterior.

Chiriașul are dreptul de a anula o rezervare, în următoarele condiții:

 • cu până la 15 zile înainte de data închirierii, rezervarea este anulată și i se returnează avansul integral ;
 • cu mai puțin de 15 zile înainte de închiriere, rezervarea este anulată, iar suma reprezentând avansul nu se mai restituie.

Pentru a primi orice tip de rambursare, anulările trebuie făcute până la ora 23:59, ora locală a Proprietarului VR-ului, în ziua stabilită potrivit politicii de anulare aplicabile.

Pentru claritate, dacă rezervarea este anulată cu până la 15 zile înainte de data închirierii, comisionul se rambursează integral. Dacă anularea se face cu mai puțin de 15 zile înainte de data închirierii, rezervarea este anulată, iar avansul revine Proprietarului.

Odată ce începe perioada de închiriere, rezervarea nu mai poate fi anulată, iar suma integral achitată Proprietarului este nerambursabilă.

 1. ASPECTE CU PRIVIRE LA ÎNCHIRIEREA VR-URILOR ȘI RĂSPUNDEREA CHIRIAȘILOR
  • Geo-tracking

Vacanțe pe Roți nu utilizează urmărirea geografică (geo-track) a VR-urilor. VR-ul poate fi echipat cu tehnologie de poziționare globală prin satelit („GPS”) sau cu un alt sistem telematic și / sau un înregistrator de date pentru evenimente, iar confidențialitatea nu este garantată. Chiriașul este de acord să informeze toți șoferii și pasagerii că a fost autorizată comunicarea către Proprietar a unor informații colectate de GPS sau alte sisteme telematice. Orice utilizare a unui software terț furnizat în legătură cu serviciile platformei va fi guvernată de licențele acestor terțe părți și nu de acești Termeni și Condiții.

 • Dreptul de proprietate

Pentru evitarea oricărui dubiu, Proprietarii de VR-uri vor menține dreptul de proprietate asupra acestora, Chiriașii primind doar un drept de folosință temporară a VR-urilor. În cazul în care Proprietarul VR-ului, în mod discreționar, stabilește că acesta este expus riscului de daune sau pierderi, va avea dreptul absolut, dar nu și obligația, de a recupera VR-ul de la Chiriaș, indiferent de timpul rămas din perioada de închiriere.

În cazul în care Proprietarul recuperează un VR de la Chiriaș, pe lângă acele costuri plătibile în conformitate cu acești Termeni și Condiții, Chiriașul va plăti toate costurile asociate cu o astfel de recuperare, inclusiv, dar fără a se limita la, costurile de călătorie, combustibilul și reparațiile.

 • Amenzi, taxe de pod și orice alte taxe

Chiriașul este responsabil pentru plata directă a oricăror amenzi de parcare, depășirea vitezei, și orice alte amenzi sau costuri aplicate de reprezentanții autorităților locale cu privire la conducerea VR-ului în perioada de închiriere.

În situația în care Vacanțe pe Roți sau Proprietarul suntem informați de către autoritățile competente că putem fi responsabili pentru plata unei încălcări a legislației, ne autorizați să comunicăm informațiile dvs. și ale cardului dvs. către autorități. Dacă Vacanțe pe Roți sau Proprietarul vor fi obligați să achite o taxă sau o amendă pentru o încălcare în numele dvs., ne autorizați, în mod expres, pe noi sau Proprietar să percepem toate aceste taxe sau amenzi din contul dvs. pe care l-ați utilizat în legătură cu închirierea VR-ului.

 • Întreținere, daune aduse VR-urilor și responsabilități ale Chiriașilor

Orice răspundere a Chiriașilor pentru daune legate de o închiriere începe atunci când VR-ul părăsește locul de unde este preluat de la Proprietar și se încheie atunci când VR-ul este returnat la locul de predare stabilit cu Proprietarul VR-ului. Aceasta poate include deteriorarea VR-ului, explozia anvelopelor, deteriorarea instalației în care VR-ul este livrat și / sau ridicat.

Astfel, Chiriașul va fi singurul responsabil pentru starea VR-ului, care include atât interiorul complet al VR-ului, cât și orice parte a exteriorului acestuia în timpul perioadei de închiriere, precum și starea în care se află VR-ul în momentul returnării către Proprietar. Chiriașii (și nu Vacanțe pe Roți) vor fi responsabili pentru orice daune aduse VR-ului în perioada de închiriere. În plus, Chiriașii vor fi responsabili pentru orice pagube despre care nu se poate dovedi că au existat înainte de perioada de închiriere.

Dacă tractați un VR, declarați și garantați că:

 • vehiculul de remorcare pe care îl utilizați în perioada de închiriere are capacitatea de a trage un VR;
 • orice sarcină va fi încărcată și plasată corespunzător pentru o funcționare sigură a VR-ului;
 • vă veți asigura că atunci când tractați VR-ul, acesta este fixat și conectat corespunzător la vehiculul care îl tractează și veți folosi lanțuri de siguranță, cabluri, dispozitive de blocare și alte dispozitive similare care îndeplinesc cerințele legislației aplicabile.

În caz de accident sau daune, Chiriașul este obligat:

 • să ia toate măsurile pentru limitarea pagubelor;
 • să informeze cel mai apropiat organ de anchetă, poliție, procuratură, cerând aplicarea oricăror măsuri sau redactarea oricăror documente legale;
 • să contacteze imediat Proprietarul VR-ului.

Chiriașul trebuie să returneze VR-ul în aceeași stare în care VR-ul a fost preluat, cu excepția uzurii obișnuite. Returnarea se va efectua la locul de predare sau în orice alt loc specificat de Proprietar, la data și ora stabilite cu Proprietarul. În cazul în care Chiriașul dorește să prelungească perioada de închiriere, poate să facă acest lucru prin solicitarea unei prelungiri de închiriere prin intermediul platformei Vacanțe pe Roți.

În cazul în care VR-ul este returnat după data și ora scadentă, Chiriașul rămâne responsabil pentru pierderea și orice daune aduse VR-ului până când Proprietarul îl inspectează, iar prețul de închiriere va crește pentru fiecare zi de întârziere cu suma afișată pe website de Proprietar corespunzând unei zile de închiriere, până la returnarea în stare bună a VR-ului către Proprietar. Proprietarul va informa Chiriașul cu privire la numărul de zile adăugat perioadei de închiriere și suma aferentă zilelor adăugate.

În situația în care Chiriașul nu returnează VR-ul la data și ora stabilite și nici nu răspunde solicitărilor Proprietarului, acesta din urmă are dreptul de a anunța organele abilitate (Poliția rutieră).

Chiriașii trebuie să golească rezervoarele de deșeuri, să circule cu trapele închise, cu buteliile de gaz oprite de la robinet și fără obiecte neasigurate în interior. Orice reparații (service-ul VR-ului) sau înlocuirea pieselor sau accesoriilor în perioada de închiriere este interzisă, cu excepția situației în care Chiriașul obține aprobarea scrisă prealabilă a Proprietarului.

Chiriașului îi este interzis fumatul / aprinderea focului (excepție aragaz) în interiorul VR-ului. De asemenea, Chiriașul nu are dreptul să transporte materiale/substanțe interzise, sau mărfuri neautorizate fără documentația și/sau autorizațiile necesare în acest scop.

Chiriașul trebuie să verifice și să mențină toate nivelurile de lichid și să returneze VR-ul cu cel puțin aceeași cantitate de combustibil ca atunci când a primit VR-ul în posesie. Chiriașul trebuie să folosească pentru alimentarea VR-ului numai combustibil achiziționat din stațiile de carburanți autorizate.

Atunci cand nivelul de combustibil nu corespunde, Chiriașul va achita valoarea diferenței de combustibil. În caz contrar, Proprietarul poate obține diferența sumei din Garanție.

În cazul în care VR-ul este abandonat sau utilizat cu încălcarea legii sau a prezenților Termeni și Condiții, Proprietarul poate prelua oricând VR-ul, fără a informa Chiriașul, pe cheltuiala Chiriașului.

 1. CONDUITA UTILIZATORILOR/MEMBRILOR ȘI RAPORTAREA UNEI CONDUITE NECORESPUNZĂTOARE

Dacă interacționați cu un alt Utilizator/Membru al platformei Vacanțe pe Roți despre care considerați că acționează sau a acționat în mod necorespunzător, respectiv:

 • are un comportament ofensator, violent sau orice alt fel de comportament deranjant/deviant;
 • bănuiți că are intenția de face o frauda, a sustrage fonduri sau obține foloase necuvenite,

trebuie să raportați imediat o astfel de persoană și un astfel de comportament la Vacanțe pe Roți contactându-ne, pe noi, precum și autoritățile competente. Vă rugăm să ne comunicați secția de poliție și numărul plângerii, în situația în care a fost depusă, printr-un email; notificarea dvs. nu ne obligă să întreprindem nicio acțiune dincolo de cea impusă de lege (dacă există) și nici nu creează vreo responsabilitate față de dvs.

 1. IMPOZITE SAU COSTURI LEGATE DE VR

Dacă sunteți Proprietar, înțelegeți și sunteți de acord că responsabilitatea pentru respectarea obligațiilor fiscale vă aparține în totalitate. Astfel, sunteți obligați să declarați la autoritățile fiscale, anual sau de câte ori este necesar conform legislației aplicabile, orice venituri încasate din închirierea VR-urilor și să plătiți impozitul aferent. Vacanțe pe Roți nu își asumă nedeclararea acestor venituri și nici plata impozitelor datorate statului. Totodată, Vacanțe pe Roți nu oferă sfaturi fiscale, contabile, financiare, juridice sau alte sfaturi profesionale niciunui Utilizator/Membru al website-ului sau al serviciilor platformei.

În plus, cu excepția cazului în care se prevede altfel în această secțiune, fiecare Proprietar este responsabil pentru determinarea impozitelor și taxelor locale și pentru includerea oricăror impozite aplicabile care trebuie colectate sau a obligațiilor legate de impozitele aplicabile chiriilor colectate. Totodată, fiecare Proprietar suportă, în mod exclusiv, orice costuri sau cheltuieli legate de VR-ul pe care îl deține în proprietate.

 1. NICIUN PARTENERIAT

Nimic din conținutul acestor Termeni și Condiții nu creează ideea că între dvs. și Vacanțe pe Roți există o relație de parteneriat, agenție sau orice formă de asociere. Niciuna dintre părți nu are, în mod expres sau implicit sau nu se poate reprezenta ca având vreo autoritate de a încheia contracte sau de a încheia acorduri în numele celeilalte părți.

 1. RĂSPUNDEREA PLATFORMEI VACANȚE PE ROȚI
  • Reguli aplicabile răspunderii Vacanțe pe Roți

Următoarele reguli sunt aplicabile în ceea ce privește răspunderea platformei Vacanțe pe Roți:

 • Vacanțe pe Roți nu este parte la nicio tranzacție între Membri; totodată, Vacanțe pe Roți nu este parte a relației contractuale între Proprietari și Chiriași;
 • Vacanțe pe Roți nu susține și nu se implică în susținerea sau favorizarea niciunui Membru al platformei;
 • Vacanțe pe Roți nu este broker, agent sau asigurător VR, ci doar o platforma care facilitează închirierea de VR-uri;
 • Vacanțe pe Roți nu deține controlul asupra conduitei Proprietarilor și / sau a Chiriașilor sau a oricăror Utilizatori care ar putea utiliza serviciile platformei;
 • cu excepția limitelor legale, Vacanțe pe Roți își declină în mod expres orice răspundere cu privire la cele de mai sus;
 • Vacanțe pe Roți nu este un proprietar sau un operator de VR-uri și nici nu este un furnizor de VR-uri;
 • Vacanțe pe Roți nu deține un drept de proprietate, nu vinde, revinde, furnizează, închiriază, subînchiriază, nu gestionează și / sau controlează VR-urile sau orice alte servicii de transport sau de călătorie;
 • responsabilitățile platformei Vacanțe pe Roți se limitează la facilitarea disponibilității website-ului și a serviciilor;
 • Vacanțe pe Roți nu controlează, nu verifică și nu atestă în vreun fel conținutul inclus în nicio postare, precum nici legalitatea sau exactitatea și caracterul complet al oricăror informații despre VR-uri; Proprietarii sunt pe deplin și exclusiv responsabili pentru postările lor;
 • Utilizatorii, Membrii, Proprietarii sau Chiriașii sunt responsabili pentru determinarea identității celorlalți Utilizatori/Membri pe care îi contactează atunci când utilizează serviciile, precum și a deciziei de a intra într-o relație contractuală cu aceștia;
 • Utilizatorii, Membrii, Proprietarii sau Chiriașii acționează în numele lor și pe propriul risc atunci când optează pentru utilizarea platformei Vacanțe pe Roți;
 • platforma Vacanțe pe Roți nu va fi responsabilă pentru daunele sau pagubele rezultate din interacțiunea dintre Utilizatori/Membri;
 • platforma Vacanțe pe Roți nu își asumă nici un fel de răspundere pentru obiectele uitate/lăsate de Chiriași în VR-uri, la finalul perioadei de închiriere; în situația în care vă aflați în această situație, le veți putea recupera personal sau puteți solicita, în scris, transmiterea acestora de către Proprietar, la o adresa indicată de dvs.;
 • Membrii sunt de acord că sunt responsabili și sunt de acord să respecte toate legile, regulile și reglementările aplicabile utilizării platformei, utilizării oricărui instrument, serviciu sau produs oferit pe platforma Vacanțe pe Roți și a oricărei tranzacții pe care o încheie;
 • Utilizatorii/Membrii sunt de acord că orice acțiuni legale sau de atragere a răspunderii pe care încearcă să o obțină pentru acțiuni sau omisiuni ale altor Utilizatori/Membri sau al unor terțe persoane se vor îndrepta exclusiv împotriva acelui Utilizator/Membri sau a altor terți care le-au cauzat prejudicii;
 • Utilizatorii/Membrii sunt de acord să nu introducă nicio acțiune împotriva Administratorului sau a platformei Vacanțe pe Roți și nici să nu încerce să atragă răspunderea cu privire la acțiuni sau omisiuni întreprinse de alți Utilizatori/Membri sau terți;
 • Proprietarii sunt de acord că sunt responsabili pentru, și sunt de acord să respecte legislația aplicabilă afișării VR-urilor proprii și desfășurării activității lor de închiriere, inclusiv, dar fără a se limita la orice act normativ sau alte restricții referitoare la orice aspecte legate de serviciile platformei, respectarea siguranței și respectarea tuturor legilor anti-discriminare, după caz.

Încurajăm Membrii să comunice direct între ei cu privire la orice rezervare sau postare efectuată. Chiar dacă Vacanțe pe Roți nu este parte la nicio tranzacție de închiriere și nu își asumă nicio răspundere pentru respectarea legislației în legătură cu VR-urile afișate pe platformă, pot exista circumstanțe în care suntem totuși obligați din punct de vedere legal să furnizăm informații referitoare la înregistrarea dvs. pentru a ne conforma solicitărilor venite autorităților în legătură cu investigații, litigii sau proceduri administrative și trebuie să ne conformăm acestor obligații.

Vă rugăm să rețineți că Vacanțe pe Roți nu își asumă nicio responsabilitate pentru respectarea legislației de către Proprietari și Chiriași. Totodată, platforma Vacanțe pe Roți nu este responsabilă pentru daunele aduse unui VR închiriat prin intermediul platformei noastre și veți proteja Vacanțe pe Roți împotriva oricăror pretenții legate de daune, vătămări, daune de asigurare, remorcare, service sau reparații, taxe, amenzi, încălcări ale traficului, etc.

 • Limitarea răspunderii platformei Vacanțe pe Roți

Platforma Vacanțe pe Roți nu este răspunzătoare și își declină în mod expres orice răspundere pentru conținutul oricăror date transferate către sau de la orice Membru al platformei. Nicio informație, obținută oral sau în scris de la Vacanțe pe Roți nu va crea nicio garanție și nu va reprezenta o recomandare, avizare sau consiliere de orice natură.

Recunoașteți și sunteți de acord că, în măsura maximă permisă de lege, întregul risc care decurge din accesul și utilizarea website-ului și a serviciilor platformei vă aparține. Sunteți singurul responsabil pentru toate comunicările și interacțiunile dvs. cu alți Utilizatori și Membri ca urmare a utilizării de către dvs. a website-ului sau a serviciilor, inclusiv, dar fără a se limita la Proprietari sau Chiriași.

Vă informăm că Vacanțe pe Roți nu este în măsură să verifice declarațiile Membrilor sau ale altor utilizatori ai website-ului sau ai serviciilor sau de a inspecta sau de a vizita oricare VR. Vacanțe pe Roți nu face nicio declarație sau garanție cu privire la conduita membrilor sau a altor utilizatori ai website-ului sau a serviciilor. Prin urmare, sunteți de acord să luați toate măsurile de precauție rezonabile în toate comunicările sau interacțiunile cu alți Membri ai platformei.

Vacanțe pe Roți își declină în mod specific orice răspundere pentru orice act sau omisiune a oricărui Proprietar, Chiriaș sau orice alt terț. Recunoașteți și sunteți de acord că Vacanțe pe Roți nu are obligația și nici mijloacele necesare în vederea efectuării verificărilor de fond cu privire la Membrii sau Utilizatorii platformei.

Cu excepția cazului în care se prevede în mod expres în acești Termeni și Condiții, Vacanțe pe Roți nu va fi răspunzătoare în niciun fel față de orice Membru sau Utilizator sau față de orice altă persoană pentru orice tip de răspundere indirectă, pierderi de profit sau venituri, pierderi de date sau costuri de achiziție a bunurilor, licențelor sau serviciilor alternative sau pierderi sau pentru orice fel de daune (indirecte, speciale, accidentale sau de orice natură), previzibile sau nu, în baza oricărei garanții sau a altor drepturi, rezultate din sau în legătură cu executarea sau neexecutarea oricărei rezervări, sau pentru orice solicitare a unui Membru la adresa altui Membru, indiferent dacă a fost informată cu privire la posibilitatea unei astfel de solicitări sau daune.

Aceste limitări și excluderi se aplică indiferent dacă daunele rezultă din încălcarea Termenilor și Condițiilor sau încălcarea oricărei prevederi a unui act normativ, dacă astfel de excluderi și limitări nu sunt interzise de legea aplicabilă. Dacă există nemulțumiri cu privire la website, nu sunteți de acord cu o parte a Termenilor și Condițiilor sau aveți orice altă dispută sau reclamație împotriva noastră, a oricărui furnizor terț sau a oricărui Membru al website-ului cu privire la aplicarea acestor Termeni și Condiții sau în legătură cu website-ul, atunci singura măsură pe care o puteți aplica este întreruperea utilizării platformei Vacanțe pe Roți.

 • Declinarea răspunderii

Dacă alegeți să utilizați serviciile, faceți acest lucru pe riscul dvs. exclusiv. Website-ul, serviciile și conținutul existent sunt furnizate “as is” („așa cum sunt”), fără nicio garanție de niciun fel, expresă sau implicită.

Astfel cum am menționat mai sus, Vacanțe pe Roți nu oferă nicio garanție sau asigurare în ceea ce privește nivelul de calitate al anunțurilor, VR-urilor, serviciilor sau conținutului ori acuratețea, actualitatea, veridicitatea, caracterul complet sau fiabilitatea oricărui conținut postat pe platformă.

Website-ul și serviciile pot suferi limitări, constrângeri, întârzieri sau alte probleme inerente utilizării internetului, dispozitivelor mobile și comunicațiilor electronice. Prin urmare, nu suntem responsabili pentru întârzieri, mesaje netransmise sau orice alte aspecte din care pot rezulta daune. Vacanțe pe Roți nu oferă nicio garanție că serviciile vor fi în conformitate cu cerințele dvs. sau vor fi disponibile într-un mod neîntrerupt, fără erori sau complet sigură. Totodată, nu este oferită nicio garanție cu privire la rezultatele care pot fi obținute prin utilizarea serviciilor, efectuarea unei rezervări sau închirierea unui VR. Fără a se limita cele de mai sus, orice produs sau serviciu furnizat Membrilor este furnizat „așa cum este” fără nicio condiție sau garanție.

Vacanțe pe Roți își rezervă dreptul, la propria discreție, de a revizui, îmbunătăți, modifica, termina sau întrerupe, temporar sau permanent, website-ul, serviciile sau orice conținut sau informații disponibile pe acesta cu sau fără notificare către Membri sau Utilizator. Sunteți de acord că Vacanțe pe Roți nu va fi răspunzătoare față de dvs. sau de orice terță parte pentru orice modificare sau întrerupere a website-ului sau a serviciilor.

 • Despăgubiri

În cazul în care aveți o dispută cu unul sau mai mulți Membri/Utilizatori (inclusiv, fără limitare, orice dispută între Membri/Utilizatori cu privire la orice tranzacție sau conținut) sau orice furnizor terț cu care interacționați în legătură cu website-ul, sunteți de acord să descărcați definitiv de orice răspundere Vacanțe pe Roți cu privire la orice reclamații, plângeri, cereri, proceduri, răspunderi, obligații, onorarii juridice, costuri și plăți de orice natură, care provin, se referă sau sunt legate de o astfel de dispută și / sau de utilizarea de către dvs. a website-ului.

Prin acest document vă exprimați în mod expres acordul de a despăgubi, apăra și proteja Vacanțe pe Roți de către și împotriva oricărei răspunderi și costuri suportate de noi în legătură cu orice reclamație care rezultă din utilizarea de către dvs. a website-ului sau care se referă în alt mod la activitatea pe care o desfășurăm, efectuate pe website (incluzând, fără limitare, orice comunicare potențială sau efectivă, tranzacție sau dispută între dvs. și orice alt Membru/Utilizator sau terță parte), la orice conținut postat de dvs. sau în numele dvs. sau postat de alți Membri/Utilizatori sau la orice încălcare de către dvs. a acestor Termeni și Condiții sau a declarațiilor și garanțiilor făcute de dvs. în prezentul document, inclusiv fără a se limita la onorariile și costurile avocaților. Totodată, veți colabora deplin și în mod rezonabil pentru pregătirea oricăror apărări cu privire la cele de mai sus.

 1. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Website-ul și serviciile sunt protejate de legislația privind proprietatea intelectuală. Administratorul platformei Vacanțe pe Roți deține drepturile de proprietate intelectuală (inclusiv drepturile asupra bazei de date) privind mărcile comerciale, logo-urile si toate celelalte materiale prezentate pe acest website.

Nu puteți utiliza, reproduce, modifica, transmite, distribui sau afișa public nicio parte a website-ului sau a conținutului fără acordul nostru prealabil scris. Nu vi se acordă licențe sau drepturi implicite sau de orice alt fel în baza oricăror drepturi de proprietate intelectuală deținute sau controlate de Administrator/Vacanțe pe Roți sau de licențiatorii săi, cu excepția licențelor și drepturilor acordate expres în acești Termeni și Condiții.

Accesul oricărui Membru sau alt Utilizator care utilizează website-ul sau serviciile pentru a transmite ilegal, fără drept sau fără o licență expresă, consimțământ expres îi va fi întrerupt accesul imediat în vederea protejării materialelor și conținutului protejat prin drepturi de proprietate intelectuală. În special, Membrii care trimit conținut pe acest website, indiferent dacă sunt articole, imagini, povești, software sau alt material protejat prin drepturi de autor, trebuie să se asigure că orice conținut pentru Membri pe care îl încarcă nu încalcă drepturile de autor sau alte drepturi ale terților (cum ar fi confidențialitatea sau drepturile de publicitate). Putem, de asemenea, la propria noastră discreție, să decidem să eliminăm accesul sau drepturile unui Membru sau ale altui Utilizator de a accesa website-ul sau serviciile în situația în care există indicii că a avut loc o încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală.

 1. SANCȚIUNI. ÎNCETAREA CALITĂȚII DE MEMBRU

Dacă, la propria noastră discreție, orice Membru afișează materiale sau informații necorespunzătoare care nu respectă legislația aplicabilă, utilizează în mod greșit serviciile platformei sau încalcă în mod semnificativ acești Termeni și Condiții, ne rezervăm dreptul de a limita utilizarea platformei de către acel Membru, de a limita accesul la anunțurile sale și / sau de a elimina anunțurile din platformă ale Membrului imediat și fără a rambursa vreun cost către acesta. În plus, dacă aflăm sau primim o reclamație sau o serie de reclamații de la oricare Utilizator sau Membru cu privire la anunțul altui Membru sau practicile de închiriere ale acestuia, atunci putem elimina imediat anunțurile acestui Membru, fără notificare prealabilă către acel Membru și fără a rambursa vreun cost către acesta.

Subliniem că nu ne asumăm nicio obligație de a investiga reclamațiile. În final, dacă vreun Membru are un comportament abuziv sau ofensator față de un alt Membru sau reprezentant al platformei Vacanțe pe Roți, ne rezervăm dreptul de a elimina anunțurile sau informațiile afișate de acest Membru imediat și fără a rambursa vreun cost. Pe lângă dreptul de a elimina orice anunț, Vacanțe pe Roți își rezervă dreptul de a răspunde oricărei încălcări a acestor Termeni și Condiții sau utilizării necorespunzătoare a website-ului, incluzând, dar fără a se limita la, eliminarea unei afișări din rezultatele căutării și eliminarea sau modificarea informațiilor care pot fi false sau înșelătoare. Platforma Vacanțe pe Roți nu este obligată să vă restituie niciun cost sau să vă despăgubească în orice fel în cazul în care contul dvs. în calitate de  Membru și accesul în calitate de Utilizator au fost blocate ca urmare a încălcării, de către dvs. a acestor Termeni și Condiții.

 1. CESIUNE

Cesiunea, delegarea sau transferul contului dvs. sau al vreunui drept sau obligație ce rezultă din acești Termeni și Condiții sunt strict interzise în lipsa acordului prealabil scris al Administratorului/platformei Vacanțe pe Roți. Orice încercare de cesiune care încalcă prevederile de mai sus va fi nulă și nu va avea efect juridic.

Administratorul/Vacanțe pe Roți poate cesiona, delega sau transfera drepturile și obligațiile în temeiul acestor Termeni și Condiții și poate angaja subcontractanți sau agenți în îndeplinirea atribuțiilor sale și exercitarea drepturilor sale în baza prezentului document, dvs. exprimând consimțământul anticipat în acest sens prin prezentul document. Acest acord este obligatoriu și va intra în vigoare în beneficiul părților prezente și succesorilor și cesionarilor aprobați.

 1. CONFORMAREA CU SOLICITĂRI LEGALE

Vacanțe pe Roți poate dezvălui conținutul postat de Membri și alte informații despre aceștia în situația în care există o solicitare legală sau judiciară în acest sens, sau dacă informațiile sunt necesare sau utile pentru a documenta o activitate ilegală sau vătămătoare.

 1. DESPRE NOTIFICĂRI

În ceea ce privește orice notificări care vă sunt adresate în mod direct în calitate de Utilizator/Membru, Vacanțe pe Roți poate notifica prin oricare dintre următoarele:

 • notificare generală în cadrul website-ului;
 • prin poștă electronică la adresa dvs. de e-mail înregistrată pe Vacanțe pe Roți la secțiunea informațiile contului; sau
 • printr-o comunicare scrisă trimisă prin poștă la adresa dvs. listată în Vacanțe pe Roți la secțiunea informațiile contului.

Toate notificările care vi se trimit în mod direct în temeiul acestor Termeni și Condiții (și care nu sunt trimise către baza generală de clienți) vor fi scrise și pot fi transmise prin oricare dintre următoarele:

 • prin poștă electronică la adresa dvs. de e-mail înregistrată în informațiile contului dvs.; sau
 • prin comunicare scrisă trimisă prin poștă la adresa dvs. listată în informațiile contului dvs.

Toate notificările care trebuie transmise de dvs. către Vacanțe pe Roți vor fi în scris și pot fi transmise prin oricare dintre următoarele:

 • prin poștă electronică de la adresa dvs. de e-mail înregistrată în informațiile contului dvs. la adresa noastră de email postată pe site; sau
 • prin comunicare scrisă trimisă prin poștă la adresa noastră postată pe site.

Părțile își pot actualiza informațiile de contact pentru primirea notificărilor, prin comunicarea scrisă a unei astfel de actualizări celeilalte părți în modul prevăzut în acest paragraf.

O notificare livrată electronic prin prezenta se consideră că a fost livrată la data și ora primirii sau confirmării livrării sau transmiterii acesteia, cu excepția cazului în care data primirii sau confirmării nu este într-o zi lucrătoare sau este după ora 17:00 locală dintr-o zi lucrătoare, caz în care o astfel de notificare va fi considerată ca fiind primită în ziua lucrătoare următoare.

O notificare livrată prin poștă se consideră că a fost primită în termen de trei (3) zile lucrătoare de la data expedierii.

 1. LEGEA APLICABILĂ ȘI SOLUȚIONAREA LITIGIILOR

Acești Termeni și Condiții sunt guvernați și interpretați exclusiv în conformitate cu legislația din România.

Orice conflict între părți în legătură cu interpretarea și / sau executarea acestor Termeni și Condiții  va fi soluționat pe cale amiabilă. In cazul în care nu este posibilă rezolvarea pe cale amiabila, părțile se vor adresa instanțelor competente din județul Hunedoara. Toți Membrii sunt de acord să acorde asistență cu privire la soluționarea oricăror cereri legate de la soluționarea litigiilor.

Dumneavoastră și noi suntem de acord să ne supunem jurisdicției instanțelor situate în județul Hunedoara, România pentru orice acțiune pentru care părțile își păstrează dreptul de a solicita măsuri preventive sau de altă natură la o instanță cu jurisdicție competentă pentru a preveni încălcarea reală sau o amenințare, deturnarea sau încălcarea drepturilor de autor ale unei părți, mărci comerciale, secrete comerciale, brevete sau alte drepturi de proprietate intelectuală.

Toate drepturile, obligațiile și restricțiile conținute în acești Termeni și Condiții pot fi exercitate și vor fi aplicabile și obligatorii numai în măsura în care nu încalcă nicio lege aplicabilă și vor fi interpretați astfel încât să rămână în conformitate cu legea și să nu fie declarați ca fiind nevalabili sau inaplicabili. Dacă un articol sau o parte a oricărei prevederi a acestor Termeni și Condiții va fi considerată de către o instanță competentă ca fiind ilegală, nevalabilă sau imposibil de executat, părțile intenționează ca restul de dispoziții sau părți ale acestora să rămână în vigoare și în plin efect.

Dacă vă aflați în afara României, înștiințarea și citarea dvs. privind orice procedură începută în România va fi comunicată la adresa din România menționată de dvs. în acest scop.

 1. ALTE CLAUZE
  • Intrarea în vigoare

Această versiune a Termenilor și Condițiilor intră în vigoare la data publicării pe website-ul Vacanțe pe Roți și va rămâne în vigoare până la orice modificare a acestora, la discreția Administratorului platformei Vacanțe pe Roți.

 • Modificarea acestor Termeni și Condiții

Ne rezervăm dreptul, la discreția noastră, de a modifica în mod unilateral acești Termeni și Condiții, în totalitate sau parțial, în orice moment. Când vă conectați sau utilizați în mod continuu website-ul sau serviciile platformei, veți utiliza website-ul și serviciile care fac obiectul prezenților Termeni și Condiții (actualizați). În cazul în care o modificare nu va intra în vigoare, indiferent de motiv, versiunea anterioară a acestor Termeni și Condiții va rămâne în vigoare și va fi pe deplin aplicabilă.

 • Renunțarea la drepturi

Daca oricare dintre părți nu va exercita sau va întârzia să exercite orice drept rezultat din acești Termeni și Condiții, această împrejurare nu va fi interpretată ca o renunțare la acel drept, iar exercitarea individuală sau parțială a unui drept nu va împiedica exercitarea în continuare a acelui drept sau a altor drepturi rezultate din prezenții Termeni și Condiții.

 • Întregul Acord

Acești Termeni și Condiții, inclusiv documentele incorporate aici prin referință, constituie înțelegerea și acordul integral și exclusiv dintre Vacanțe pe Roți și dvs. cu privire la servicii, conținut și orice rezervări sau anunțuri de VR-uri făcute prin intermediul platformei și înlocuiesc orice discuții, negocieri anterioare, și acordurile dintre părți cu privire la obiectul prezentului document, iar acești Termeni și Condiții constituie acordul unic și complet între părți cu privire la aspectele prezentate prin prezentul document.

În cazul unui conflict între acești Termeni și Condiții și orice rezervare, corespondență sau altă comunicare, document/informație ale unui Utilizator/Membru sau Vacanțe pe Roți, prevederile din acești Termeni și Condiții vor prevala.

 • Confidențialitatea corespondenței

Părțile se obligă pe durata deținerii calității de Membru, precum și după expirarea duratei să nu facă publică nicio corespondență scrisă sau orală dintre ele. Publicarea corespondenței în presa scrisă și electronică, forumuri de internet, site-uri web personale sau publice etc. poate fi considerată domeniul public. 

 • Contactare Vacanțe pe Roți

Dacă aveți întrebări cu privire la acești Termeni și Condiții, vă rugăm să contactați Vacanțe pe Roți la adresa de e-mail: [email protected] sau la numărul de telefon +4 0740 203 617.

 

 

[1]       Nu se acceptă: copie a permisului de conducere, dovada înlocuitoare a permisului de conducere cu drept de circulație, permis de conducere expirat sau poze ale acestuia.